info@hayfene.com
444 82 89
Kakao Yağı

Kakao Yağı Nedir? Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Kakao yağı, isminden de anlaşılabileceği gibi kakaodan elde edilir. “Tanrıların besini” anlamına gelen Orta ve Güney Afrika bölgesinde yetişen kakaonun baş döndürücü kokusu, kakao yağının ilk dikkat çeken özelliğidir. En yaygın kullanım alanı çikolata yapımıdır. Çikolatanın ağzımızda kolayca erimesini sağlayan, kakaonun yağıdır. Bunun yanı sıra, kakao yağının kozmetikte de önemli bir kullanım alanı vardır. Çok iyi bir antioksidan ve nemlendiricidir.

Kakao yağı, yapısı sayesinde oda sıcaklığında uzun süre saklanabilir. Herhangi bir acıma, ekşime olmaz. Oda sıcaklığında katı halde bulunan bu yağ insan vücudu sıcaklığının hemen altında, 34 derecede erimeye başlayacaktır.

Kakao Yağı Faydaları Nelerdir?

Peki, kakao yağının faydaları nelerdir? Sırasıyla inceleyelim.

• Kakao yağı ciltte kullanıldığında pek çok faydası vardır. Cildin kurumasını engeller, yoğun bir şekilde emilerek, cilt hasarlarının iyileşmesine yardımcı olur.
• Çatlak oluşumunu engellemeye destek olur.
• Kuruyup çatlayan ciltlerin nemlendirilerek iyileşmesine yardımcıdır.
• Aynı şekilde kuruyan ve çatlayan dudaklar için de nemlendirici görevi görür.
• Ağız içi yaraların da iyileşmesine yardımcıdır.
• Genel olarak cildin daha esnek ve yumuşak bir yapıya kavuşmasını sağlar.
• Hamilelik döneminde karında ve diğer bölgelerde oluşabilecek çatlakların oluşmasını engeller.
• Tıraş sonrasında nemlendirici yerine kullanılabilir.
• Ciltte yaşlanmanın etkileriyle savaşır.
• Kakao yağı ayrıca doğal bir bronzlaştırıcıdır.
• Yiyeceklere katıldığında kalp sağlığını destekler.
• Bilişsel fonksiyonların gelişmesine yardımcı olduğu düşünülür.
• İnflamasyonu azaltıcı etki gösterdiği bilinmektedir.
• Bağışıklığın desteklenmesine, hormonal dengenin düzenlenmesine katkıda bulunur.

Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Kakao yağının çok geniş bir kullanım alanı vardır. Mutfakta ve cilt bakımında kullanılabilen kakao yağını, kendi ihtiyaçlarınıza göre ne şekilde kullanabileceğinizi kendiniz belirleyebilirsiniz. Şimdi gelin kakao yağı nasıl kullanılır sorusunun cevabını verelim.

Kakao yağı ev yağımı çikolataların temel malzemesidir. Bulabileceğiniz çikolata tariflerinin hemen hepsinde kullanılır. Bununla birlikte, kek, pasta ve kurabiyelerde de toz kakaoya takviye olarak kullanılabilir.

Kakao yağını ayrıca direkt olarak cildinize uygulayabilirsiniz. Katı halde satılan yağı eritmek için elinizle ısıtabilir veya daha büyük parçalar kullanacaksanız, bir eritme kabı içerisinde benmari usulüyle eritebilirsiniz.

Kakao yağını portakal yağı, nane yağı, greyfurt yapı gibi yağlarla karıştırarak cildinize ve dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Kakao yağını bronzlaşmak için kullanacaksanız, güneşe çıkmadan 10 dakika önce sürerek, cildinizin onu emmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca doğal güneş kreminizin içine de ekleyebilirsiniz. Açık renk ve hassas cilt yapısına sahip olanların, kakao yağı sürüp güneşe çıkmadan önce vücudunun küçük bir bölgesinde bunu denemsi önerilir. Güneş yanığı olmamak için buna özellikle dikkat etmek gerekir.

Kakao yağını yara veya yanıklar üzerinde kullanacaksanız, bir pamuk yardımıyla ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz.

Yine duş aldıktan ve tıraş olduktan sonra kakao yağını eriterek cildinize uygulayabilirsiniz.

Kakao Yağının Zararları Var Mıdır?

Kakao yağı da tüm diğer doğal ürünler gibi kararında kullanılmalıdır. Aşırı tüketim çeşitli sorunlar yaratabilir. Doymuş bir yağ olması ve yüksek kalori içeriği nedeniyle kolesterol, damar tıkanıklığı gibi sorunlara yol açabilir; kilo almaya neden olabilir. Bununla birlikte kakao yağının içerisinde kafein bulunur. Baş ağrısı, çarpıntı gibi şikayetleri olanlarda kullanımı önerilmez. Hassas cilde sahip olanların kakao yağı sürerek güneşe çıkması güneş yanıklarına neden olabilir. Bununla birlikte hamileyseniz, bebeğinizi emziriyorsanız, düzenli ilaç kullanmanızı gerektiren bir hastalığınız varsa, kakao yağı ve benzeri ürünleri ilk defa kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

gönderiyi paylaş :

Cevap Bırakın