info@hayfene.com
444 82 89
uzum-cekirdegi-yagi

Bağ Bozumu Mevsiminde  Üzüm Çekirdeği Yağı ile Gelen Güzellik

Bağ bozumu dönemi, ağustos sonu eylül ayının başlarına denk gelen döneme verilen isimdir. Eskiler, bağ bozumu mevsimi geldiğinde ‘’üzümler gelin olur’’ derler. Türkiye’de bağ bozumu dönemi şenliklerle kutlanarak karşılanır. Bu mevsimde hasat edilen üzümden elde edilen çekirdek yağı birçok alanda kullanılmaktadır. Her ne kadar şarap üreticilerinin bayramı olarak bilinse de bakımına özen gösteren okurlarımız için üzüm çekirdeği yağının diğer özelliklerinden ve kullanım alanlarından bahsetmek kaçınılmazdır.

Türk Gıda Kodeksi Beslenme Ve Sağlık Beyanları Yönetmeliğince üzüm çekirdeği yağının sağlığa faydaları hakkında kesin sonuçlar verilmese de biz sizin için araştırıp derledik.

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları


Özellikle kozmetik alanında da kullanımı yaygın olan üzüm çekirdeği yağı, nemlendirici krem ya da güneş kremi gibi ürünlere ek olarak kullanılan ürünlerin içerisinde yer almaktadır. Ürün üzerinde gıda çekirdeği bilgisi verildiğinde mutfak malzemesi olarak da tüketilmesi uygundur. üzüm çekirdeği yağı etkisi yüksek olan bir yağ türüdür. Bu nedenle yemeklerde kullanıldığında gerçek tadı bastırmamak için kızartma olarak kullanılması iyi bir seçim olabilir. Ek olarak salatalarda kullanılırken soslarınızda da üzüm çekirdeği yağını kullanabilirsiniz.

Canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın da anahtarı olarak üzüm çekirdeği yağından faydalanabilirsiniz. Güçlü vitamin ve mineral yapısına sahip olması cildi aknelerden korurken cilt yapısının canlanmasına yardımcı olur. Tek başına ya da maske yapımında kullanabileceğiniz üzüm çekirdeği yağı, doğal olması nedeniyle her cilt için uygulanabilir.Cilde direkt uygulanan, hassas ciltlerde bile kullanılabilen üzüm çekirdeği yağının faydaları şöyledir; Yüksek oranda E vitamini içerir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan ve esansiyel yağ asitleri kaynağıdır. Omega 3, omega 6 ve omega 9 yağ asitlerini içerir.


Üzüm çekirdeği genellikle tıp literatüründe antioksidan etkisiyle karşımıza çıkmaktadır. Çok yüksek bir E vitamin oranına sahip olması yönünden zeytin yağının neredeyse iki katıdır. Bundan dolayı da oldukça etkili bir nemlendirme özelliğine sahip olduğundan cildi besler. Kuruluk yaşadığınız her bölgeye yüz, el, ayak, dudak, vücut, saç kısacası her bölgenizde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir yağdır. Gözeneklerin tıkanmasını ve sivilce oluşumunu da engellemesinin yanı sıra üzüm çekirdeği yağının bunca faydasına karşılık hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.

Üzüm çekirdeği yağı ağız yoluyla alındığında, kolesterol ve trigliserit düşürücü, hücre yenileyice, kan temizleyici, alerjiye karşı direnç kazandırıcı, damar sertliğini önleyici, damar genişlemesini sağlayıcı, kalp sağlığını koruyucu, bağışıklık sistemi güçlendirici, görme bozukluğu şikayetlerinde, unutkanlıklarda, cilt besleyici ve temizleyicidir. 

Güneş yanığı riskini en aza indirir. Gözaltı morlukları önlemeye yardımcı olur. Cilt sıkılaştırıcı özelliği ve yaşlanmayı geciktirici etkisi yoğun olan bir yağdır.


Üzüm çekirdeği yağı, Hayfene olarak soğuk pres yöntemi ile ürettiğimiz, son derece lezzetli ve bir o kadar faydalı bir doğal yağ. İsminden de anlaşılabileceği gibi, üzümlerin çekirdeklerinin özel yöntemlerde öğütülerek yağının çıkarılmasıyla elde ediliyor. Siz de Hayfene’den hemen üzüm çekirdeği yağı sipariş edebilir ve güzelliğinize güzellik katabilirsiniz!

 

gönderiyi paylaş :

Cevap Bırakın