info@hayfene.com
444 82 89
uzum-cekirdegi-yagi

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları ve Kullanımı

Hayfene olarak, bugün sizlere çok sık kullanılmayan ancak altın değerinde yararları olan, organik bir bitki yağından bahsetmek istiyoruz. Üzüm çekirdeği yağı… Üzüm çekirdeği yağı nedir? Üzüm çekirdeği yağının faydaları nelerdir? Cilt, saç ve genel sağlığımız üzerindeki etkileri nelerdir ve nasıl kullanılır gibi sorularınıza bu yazımızda cevap bulabileceğinizi umuyoruz. 

Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir

İnsan için şifa kaynağı olan bitkilerden biri de üzümün çekirdeğidir. Üzüm çekirdeği yağının günde bir tatlı kaşığı tüketilmesi gerektiği uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Üzüm çekirdeği yağı, üzüm çekirdeğinin soğuk pres yoluyla sıkılmasından elde edilen bir yağdır. Peki üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir? Üzüm çekirdeği yağının, cildimize, saçlarımıza ve genel olarak sağlığımıza faydalarına ve nasıl kullanıldığına birlikte göz atalım. 

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları

Üzüm çekirdeği, genellikle tıp literatüründe antioksidan etkileriyle karşımıza çıkmaktadır. Kozmetik sektöründe ise cilt bakımı, saç bakımı, dudak kremi gibi çok geniş bir kullanım yelpazesi bulunmaktadır. İçeriğinde yoğun miktarda E vitamini bulundurur ve E vitamini cildin temel ihtiyaçlarının başında gelir. Üzüm çekirdeği yağındaki E vitamini zeytin yağındakinin neredeyse iki katı kadardır. İçeriğinde oldukça etkili bir nemlendirici olan E vitaminini bu kadar yüksek oranda bulundurduğundan dolayı cildi besler. Kuruluk sorunu yaşadığınız tüm bölgelere üzüm çekirdeği yağı uygulayabilirsiniz. üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda gözeneklerin tıkanmasını ve sivilce oluşumunu da engeller. Üstelik üzüm çekirdeği yağının onlarca faydası olmasına karşın hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Üzüm çekirdeği yağı ağız yoluyla alındığında, kolesterol ve trigliserit düşürücü, hücre yenileyice, kan temizleyici, alerjiye karşı direnç kazandırıcı, damar sertliğini önleyici, damar genişlemesini sağlayıcı, kalp sağlığını koruyucu, bağışıklık sistemi güçlendirici, cilt besleyici ve temizleyicidir. Ayrıca güneşlendikten sonra nemlendirici olarak üzüm çekirdeği yağı kullanırsanız,  güneş yanığı riskini en aza indirebilirsiniz. Gözaltı morlukları, cilt sıkılaştırıcı ve yaşlanmayı geciktiricidir.

Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları Nelerdir

Cilde direk uygulanan, hassas ciltlerde bile kullanılabilen üzüm çekirdeği yağının faydaları şöyledir;

  • Yüksek oranda E vitamini içerir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan ve esansiyel yağ asitleri kaynağıdır.
  • Omega 3, omega 6 ve omega 9 yağ asitlerini içerir.
  • Hücreleri doku hasarına karşı korur.
  • Kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Bunun sonucunda kolesterolün sebep olabileceği kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • İçeriğindeki linoleik asit sayesinde diyabete karşı da iyi gelir.
  • Hasar görmüş kılcal damarları ve kan damarlarını onarmaya, güçlendirmeye yardım eder. Dolaşım sistemine yarar sağlar.
  • Artrit nedeniyle ortaya çıkan ağrı ve şişmelere karşı rahatlama sağlar. 
  • Romatoid artrit gibi kemik hastalıklarına karşı faydalı olması da üzüm çekirdeği yağının faydaları arasındadır.
  • Üzüm çekirdeğinde bulunan antioksidan maddeler birçok kanser türüne karşı da koruma sağlar. Bu yağ özleri kolon kanseri, prostat kanseri, mide, göğüs ve akciğer kanseri gibi kanser türlerine karşı korur.
  • Astım ve alerji gibi solunum yolu rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar.
  • Cildi nemlendirici özelliği vardır. Kuru cilde sahip olan kişilerin kullanabileceği bir yağdır.
  • Masaj yapmak için sık sık kullanılan bir yağdır.
  • Hafif sıkılaştırıcı ve antiseptik özelliğe sahip bir yağdır. Bunun sonucunda da cildi onarır.
  • Antioksidan özelliği sayesinde gözeneklerin tıkanmasını önler.
  • İçeriğindeki linoleik asit sayesinde ciltteki aknelere, sivilcelere ve deri iltihabına iyi gelir. Aynı zamanda egzama gibi cilt hastalıklarına karşı da fayda sağlar.
  • Cildi sıkılaştırır.
  • Cildi tazeler, yenilik kazandırır.
  • Güneşin zararlı etkilerini azaltır.
  • Yaraları iyileştirici özelliği de vardır. Cilt ve hücre zarı için oldukça önemli olan linoleik asit yağ asidi seviyesi yüksektir.
  • Vitamin ve mineral açısından zengin olduğu için ciltte tahrişe neden olmaz.
  • Yaşlanma karşıtıdır, yaşlılık belirtilerinin oluşmasını engeller.
  • Cildi rahatlatır, besler ve onarır.
  • Gözlerin altındaki morluklara ve koyu halkalara iyi gelir. Göz altı morluklarını ve göz altındaki koyu halkaları yok eder.
  • Üzüm çekirdeği yağının saça faydaları neler?
  • İçeriğindeki E vitamini, linoleik asit, proteinler ve mineraller sayesinde saçı ve saç derisini besler.
  • Saçların çabuk ve kısa sürede uzamasını teşvik eder.
  • Saçları yumuşatır.
  • Son derece iyi bir nemlendirici olması sebebiyle kafa derisini de nemlendirir. Bunun için üzüm çekirdeği yağını saçlarınıza sürün. 10 dakika boyunca yağ saçınızda bekletin. 10 dakika sonunda saçınızı soğuk su ile yıkayarak durulayın.
  • Kepek oluşumunu engeller.
  • Saç köklerini güçlendirir.
  • Saçların koparak dökülmesini engeller.

Üzüm Çekirdeği Yağı Saç Bakımı İçin Nasıl Kullanılır

Üzüm çekirdeği yağının saçları güçlendirici etkisi vardır. Saçları güçlendirirken aynı zamanda içeriğindeki E vitamini ve linoleik asit sayesinde saç uzamasını da teşvik eder. Bu etkiyi üzüm çekirdeği yağından elde edebilmek  için gece yatmadan önce üzüm çekirdeği yağı ile saç diplerinize masaj yapın. Üzüm çekirdeği yağını saçınıza uyguladıktan sonra başınızı bir havlu ile sarın ve gece bu şekilde uyuyun. Sabah saçınızı normal şekilde yıkayın. Bu şekilde saçlarınız güçlenecek,  parlak ve canlı bir görünüm kazanacaktır.

Tüm bu etkileri elde edebilmek için elbette kullandığınız üzüm çekirdeği yağının gerçek ve organik olmasına dikkat etmeyi unutmamalısınız. Üzüm çekirdeği yağınızı hemen buradan sipariş edebilirsiniz! 

 

gönderiyi paylaş :

Cevap Bırakın